Megváltozom +36 20 481 9201 kis.simon.ildi@gmail.com

Újrakezdés

Létezik-e egyáltalán olyan, hogy újrakezdés?


“Megdöbbentő, hogy milyen sokan átviszik a tegnap terhét a következő napra. Kudarcaikat napról napra magukkal cipelik, és ezzel megfosztják önmagukat az újrakezdés örömétől.”


Gary Chapman mondatában van egy fontos momentum, amit az élet bármely területére érthetünk: a kudarcainkat magunkkal cipeljük. Ezzel pedig magunkat tesszük alkalmatlanná, hogy bele merjünk kezdeni valami újba. Félünk, mert egyszer már megégettük magunkat.

Nyiss új fejezetet az életedben!

Az újrakezdéssel új fejezetet nyitsz életed könyvében.

Coachként gyakran hallom az ügyfeleimtől: Most kezdjem elölről az egészet? Nekem ehhez sem energiám, sem kedvem…

A jó hír az, hogy nem lehet valamit újrakezdeni, nem lehet visszamenni az időben s térben és újból neki állni az életünknek. Nem is tudnád újrakezdeni ugyanazt a dolgot, kapcsolatot, tevékenységed, mert közben te is tapasztaltál, változtál, élményekkel vagy bukásokkal gazdagodtál, szóval fejlődtél.

Lehetőség a javításra

Nem kell tehát félni, mert valójában nem is újrakezdés ez, hanem lehetőség arra, hogy kijavítsd azt, amivel nem vagy elégedett vagy szerinted nem jól sikerült. Így már nem is félelmetesnek tűnik az újrakezdés, igaz?

Ha így tekintünk rá, valóban minden reggel újrakezdés…

Az előlről kezdeni kifejezést azok használják, akik kényszerűségből kell hogy változtassanak az életükön. Ez pedig külső hatásra következik be. Kirúgtak a munkahelyedről, elhagyott a férjed vagy a feleséged, baleset ért stb.

Ezek a külső hatások sokként érnek, meg kell élni az elengedést (erről itt olvashatsz bővebben: https://megvaltozom.hu/elengedes/).

A rombolás után mindig építkezés következik. Az építkezés pedig jó. Az alapod már megvan. Lehet, hogy egy szebb, jobb házat fogsz építeni és az előző elvesztése szükségszerű volt.

 

A változás örök!

Az élet folytonos újrakezdések sorozata!

Jakupcsek Gabriellát annak idején elbocsátották a tv-től minden előzmény nélkül. Később azt nyilatkozta:

Bátorságot és önállóságot adtak a kirúgásommalHálás vagyok, mert kimozdítottak a komfortzónámból, felnyitották a szemem…

Vagy Fa Nándor sosem szelte volna át a világ óceánjait, ha nem rúgják ki az egyetemről valami politikai indok miatt.

Ha becsukódik egy ajtó, kinyílik egy másik. Ők mertek újba belekezdeni. Mi a helyzet Veled? Neked mi az új kezdet?

Leggyakrabban az újrakezdés szót a válással azonosítják, nézzük hogyan lehet új házat építeni nőként egyedül.

Egy válást követően, -főleg, ha Téged hagytak el- az építkezést a megcsappant önbizalommal és önbecsüléssel kell kezdeni. Feltárjuk milyen erősségeid vannak, miben vagy jó, milyen múltbeli tapasztalataid vannak, amiket most elő lehet venni, milyen képességek birtokában vagy. Annyi mindened van, amit eddig nem is vettél észre, vagy nem használtál! Ebből lehet merítkezni az építkezés során.

Ha észreveszed mennyi mindened van, már könnyebb elhinned, hogy képes vagy rá. Bizony képes, szinte bármit képes vagy egyedül is elérni, csak eddig nem kellett!


Mindig van újrakezdés, mert soha sincs vége semminek.


Ez csak egy újabb feladat, amit meg tudsz oldani. Egy lehetőség, amiben ismét be tudod bizonyítani mennyit is érsz, megcsillogtathatod a képességeidet. nem újra, hanem el tudod kezdeni!

Ha becsukódik egy ajtó, kinyílik egy másik. Légy résen! Ez az újrakezdés!

Ha tetszett, kövess a Facebookon!
error

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük