Megváltozom +36 20 481 9201 kis.simon.ildi@gmail.com

Önszeretet, te hogy állsz vele?

Benned is van egy hely egy kényelmes, meleg fészket idéző burok, ahol csupa szeretet és gondoskodás van, ahol biztonságban érezheted magad. Ez az önszeretet.

Az elvárások az ítéletek, kritika, a rosszindulat mind ezen a puha fészken kívül vannak, és ha közelítenek, akkor csak egy mozdulattal becsukod az önszereteted ajtaját és nem érhet bántódás. Mindent nyugalom és harmónia jár át. Ha a te életednek még nem része ez a hely a jó hírem az hogy te választod hogy létrejöjjön és élvezhesd.

Neked most milyen a belső világod?

Szereted magad és hajlandó vagy látni azt a csodát, aki ma vagy? Hajlandó vagy elismerni azt a kreatív végtelen lényt, aki vagy? Bármire képes vagy és bármit megvalósíthatsz. Mindaz, amit másokban látsz és elismered, sőt irigyled is talán, mindaz benned is megvan. Mi kell hozzá, hogy meg lásd magadban az értékeket és tarts ki a céljaid mellett. Mi kell hozzá, hogy elköteleződj önmagad mellett és fontos legyél önmagad számára?

Amíg elhiszed, hogy nem vagy elég jó, elég felkészült és elég illetékes egy bizonyos dologban addig hiányozni fog a lendület is, hogy megvalósíts mindent, amit szeretnél. Előlegezd meg magadnak a bizalmat és legyél megállíthatatlan. Soha ne add fel a terveidet semmi és senki kedvéért. Lehet, hogy néha úgy fog tűnni egy helyben állsz, lehet, hogy néha csigalassúsággal fogsz haladni. A legfontosabb hogy mindig hidd el magadról képes vagy rá, bármit is terveztél és menj végig az úton.

Ne a tapasztalataid alapján értékeld magad!

Az eddigi tapasztalataid alapján megláthatod min érdemes változtatnod, hogy más eredményt kapj, mint eddig. Teremts magadnak egy új valóságot, amiben minden lehetsz, ami eddig nem mertél lenni és mindent megvalósíthatsz, amit eddig nem tudtál megvalósítani. Szeresd magad olyannak amilyen, most vagy hiszen ha te nem szereted magad azzal elveszed mástól is a lehetőséget, hogy szerethessen.  Csak az tud visszatérni hozzád amit, kisugárzol. Ha a „nem vagyok elég jó” energiája vagy akkor azt fogod visszakapni is és tényleg el fogod hitetni mindenkivel a környezetdben hogy nem vagy elég jó.

A jó hír az, hogy mint minden más egy is csak egy választás. Mindegy hogy eddig mit választottál mostantól választhatod, hogy elkezded szeretni magad. Mindennap egy kicsit jobban. Kezd el meglátni magadban mindazt a szépet és jót, ami ott van benned csak még nem voltál hajlandó elismerni és felismerni. Bármi lehetsz és bármit választhatsz, amit csak szeretnél. Ha te abbahagyod, hogy leértékeled magad más sem fog többé. Ha hajlandó vagy azzá a végtelen csodálatos lénnyé válni, aki vagy akkor a többiek is ezt fogják látni benned.

Hagyd felbukkanni a gyermeki éned. Emlékszel még rá milyen voltál gyermekkorodban? Sajnos sokan teljesen elfelejtjük, ezt. Csodáld meg a gyermekeket, milyen gondtalanul tudnak játszani, mennyire nem számít nekik, ha valami nem sikerül. Addig próbálgatják, amíg kell és nincs róla nézőpontjuk, hogy ki fogja megítélni őket a kudarcokért. Tudják magukról hogy tökéletesek, nem függ az értékítéletük attól, hogy mások mit gondolnak róluk, csak teszik, ami nekik jó.

Mit választhatsz ma amit eddig még nem választottál?

Mi választhatsz ma, amit eddig még nem választottál, ami azt az eredményt hozná, amire vágysz? Mi lenne, ha mától hajlandó lennél az első helyre kerülni a saját fontossági listádon? Ha abbahagynád, hogy folyton a mások kedvében akarsz járni és meg akarsz felelni nekik. Elég, ha magadnak megfelelsz. Nem utolsó sorban tanulj meg nemet mondani.

Hozd ki magadból a legjobba, törődj többet magaddal. Az önszeretet és a tudatosságod növekedése nem egy instant leves hogy csak beleöntöd, összekevered és kész. Ez egy folyamat és nem spórolhatod meg az utat, amit be kell, járj, de rajtad múlik, milyen gyorsan haladsz rajta. Ha minden nap teszel, magadért csodás eredményre számíthatsz.
Ha bármikor elakadnál, segítségre mindig számíthatsz. Minél jobban megszereted és elfogadod magad, annál kevésbé fogsz függeni a mások értékelésétől, figyelmétől és szeretetétől.  Ha hajlandó vagy választani önmagadat a kapcsolataid, az üzleted és te magad is felvirágozhatsz.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük