Mitől leszel sikeres és boldog ember?

Minden ember sikeres és boldog akar lenni. Még nem találkoztam olyannal, aki nem. Gyerekkorom óta érdekel, hogy mitől lesz az egyik ember sikeres, fut be karriert, a másik ember pedig nem, ha mindkettő ugyanolyan szociális, anyagi, családi háttérrel rendelkezik. Még csak nem is biztos, hogy az iskolázottságon múlik.

A siker titka az elindulás.
A sikeres ember nap, mint nap dolgozik a céljaiért.

Még a ’90-es években láttam egy interjút Andre Kosztolányival,  ő Franciaországban élő tőzsdeguru volt. Nem a tőzsdéhez értett kiválóan, hanem hallgatott az intuícióira és olyan húzásokat mert megtenni, amit más nem, így tett szert vagyonra.

Merj másképp gondolkodni

De rajta kívül is megannyi sikeres embert követtem és egyvalamire jöttem rá, ők azért lettek azok akik, mert mertek másképp gondolkodni, pontosan nem azt tették, amit a többi ember, hanem annak az ellenkezőjét. mertek kilépni a sorból. Ez nagyon felvillanyozott engem. Akkor bárki lehet sikeres? És bárki lehet boldog? Mert egyre inkább rájöttem, hogy a boldogság is csak egy belülről jövő dolog, ami odafigyeléssel tanulható.

Gondolom Te is sikeres, elégedett és boldog akarsz lenni. Csatlakozz a 30 napos személyiségfejlesztő kihíváshoz! És olvass tovább, hogy miért:

Csatlakozom

* indicates required


hozzájárulás

Minél többet olvastam a sikeres emberekről, boldogságról, érzelmekről és pozitív hozzáállásról, egyre inkább összeállt bennem a képe, min is múlik a siker vagy a boldog élet.

A sikeres emberek néhány ismérve:

Nem merengenek a múlton és nem panaszkodnak.

 -Van meghatározott céljuk. Cél nélkül az ember csak sodródik az életben.

-A kibúvók, könnyebbik út helyett olyan szokásokat használnak, amik előremozdítanak. (megjegyzés: egy szokás felvétele 21 nap)

-Vállalják a számon kérést.

-A környeztük és az ismerőseik is hasonló gondolkodásúak, nem középszerűek. -Nem halogatnak. Itt és most meglépik, amit úgy érzik meg kell tenni.

-Fejlesztik magukat.

-Korán kelnek.

Vezesd be az életedbe a sikeres ember szokásait!
A sikeres embernek olyan szokásai vannak, amik őt sikeressé teszik.

Aztán egyik nap a neten szembe jött velem féláron egy könyv: Hal Elrod: Varázslatos reggel című könyve, amely gyakorlatilag összefoglalója volt annak, amit én is sok-sok év alatt összeszedtem és összeraktam magamban. Minden szavával egyet tudtam érteni, bár egy kissé „amerikai álomnak” éreztem. Egy amerikai coach pasi azt írta le, hogy súlyos balesete és pénzügyi válsága után hogyan állt lábra és lett sikeres 6 lépéses reggeli rutinjának kialakítását követően. Mindezt az ébredés utáni első órában végzi el.

Annyira felvillanyozott, hogy még el sem olvastam teljesen a könyvet, gondoltam kipróbálom, néhány elemét már úgyis rendszeresen használom, mi baj lehet, ha mást is hozzáfűzök?

Hallottam már arról, hogy a Téged körülvevő 5 ember átlaga vagy és arról is, hogy nem mindegy milyen tevékenységgel indítod a napjaidat, a mobil pörgetése egyáltalán nem jó kezdet.

Írj listát

A listaírást és annak felolvasását már régóta alkalmaztam, sőt javasoltam ügyfeleimnek is. Mert a szó elszáll, az írás marad, eddig úgy mondtam, hogy megteremtem magamnak. Így találtam rá a páromra és az első lakásomra is. De ez egy másik történet. Olvass rólam többet itt: https://megvaltozom.hu/gondolattal-teremteni/

Az, hogy az olvasás az értelmes emberi élet egyik tevékenysége, azt pedig gyerekkorom óta gyakorlom.

Egyébként is van egy olyan gyakorlatom, hogy szokásfogas. Ez azt jelenti, hogy ha kialakítottál már egy szokást és szeretnél újat is bevezetni, a legegyszerűbb az, ha már egy meglévő szokásodra „akasztod rá” mint egy ruhát a fogasra. Például: a „mit szeretnék elérni az életben” listám felolvasása előtt 5 perc meditációt csinálok. Semmi extra: belélegez, hasban benntart, kilélegez.

Megtanultam és tanítom a pozitív pszichológia néhány eszközét, ahelyett hogy azt mondanám, gondolkodj pozitívan. Jogos a kérdés: na jó, de azt hogy kell? Van néhány jó kis gyakorlat, amit használok.

Nem, még nem sikerült minden elemét magamévá tennem, például a naplóírás kimaradt, a 20 perces tornáim, 40 perces „rendes” edzésekké fajultak.

Hihetetlen, de elkezdett működni! Több ügyfelet szerettem volna, minden nap jön megkeresés, felkérés.

Hogy mitől működik mindez?

A gondolatnak teremtő ereje van!
Az vagy, amit gondolsz magadról!

Az vagy, amit gondolsz magadról és ezt mutatod a külvilágnak is, éppen ezért a külvilág is azt hiszi el rólad!

Ha sokat mondod magadnak, hogy de hülye vagyok, akkor az is leszel. Mi lenne, ha azt mondanád, hogy milyen klassz vagy? Ezt hívhatjuk bevonzásnak is vagy önmagunk programozásának is, de tényleg működik. Én inkább napi személyiségfejlesztésnek hívom. Nincs ebben semmi misztikum vagy spiritualitás.

Nincs hatásosabb varázslat, mint az, ha hiszel saját magadban.

A reggeli első gondolatok az estiek folytatásai. Szoktam mondani, hogy este megbeszélem magammal, hogy mikor kelek és tényleg akkor nyitom ki a szemem. Én alapvetően korán kelő vagyok.

Tehát az első feladat azt esti utolsó gondolatok tudatos irányítása. Ez egy pozitív pszichológiai gyakorlat: végy egy szép füzetet és két hétig minden este jegyezd fel a következőket: Mi volt mai napban jó? Ki vagy mi volt ezért felelős?

Azt már rég megtanultam, hogy a hála érzése alapvetően gyakorlandó, ha boldog életet szeretnél élni.

Önmagunkat nem megismerjük, hanem megcsináljuk és erre jó a személyiségfejlesztés.

Meghatározod hogy ki akarsz lenni azáltal, hogy leírod, hogy mit szeretnél elérni az életben. Ez így és nem fordítva. A célhoz igazítod a személyiséged és nem a képzelt tulajdonságaidhoz, személyiségedhez a célt, mert akkor lehet az lesz belőle: „ááá, ez nekem úgysem fog menni, én nem vagyok ilyen, sosem tudtam…..”

Coachként pont ezért is neveztem el a tevékenységemet gondolatszabászatnak, hisz azt csináljuk, átalakítjuk a gondolkodásmódodat…

Biztos felmerült a kérdés Benned: Miért pont reggel?

Egyrészt, ha a fejlődésed reggelre teszed, ez kihat az egész napodra, sokkal hatékonyabb leszel egész nap. Másrészt nem adsz időt magadnak kifogások gyártására.

Azt mondják az első óra a nap kormánykereke. Ha én lusta vagy szétszórt vagyok az ébredés utáni első órában, a nap során is aránylag lusta és szétszórt maradok. Ha azonban már ebben az órában optimális produktivitásra törekszem, mintha a nap során is így maradna.”

Szeretném, ha itt Magyarországon többen kipróbálnánk a személyiségfejlesztés ezen formáját, hogy önmagad szembesülhess azzal, hogy Te magad mennyit tudsz változtatni az életeden! Ehhez keresek társakat. És mégcsak az említett könyvet sem kell megvenned! E-mail sorozatban magyarázom el Neked a gyakorlatokat és azok miértjét, hogy együtt csinálhassuk aztán a 30 napos személyiség fejlesztő kihívást. Csatlakozz hozzám és a remélhetőleg igen aktív Facebook csoporthoz. (VAK=változni akarók közössége)</

Csatlakozom a 30 napos személyiségfejlesztő kihíváshoz!

* indicates required


hozzájárulás

Csatlakozom a Változni Akarók Közösségéhez!

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük