Mindig van másik út!

Mindig van választásunk!

Akik azt mondják, hogy “de hát nem volt más választásom”, azok bizony nagyot tévednek és a saját szerencsétlenségüket vagy félelmüket igyekeznek visszaigazolni ezzel a mondattal. MINDIG VAN MÁSIK ÚT!

Minden emberben él egy világkép, mit gondol magáról, másokról, a világról, a politikáról, a környezetvédelemről…Ezek nagy részét az őseinktől tanultuk, ők nevelték belénk, adták át a saját ismereteiket, amelyekkel az életben találkoztak és amik által formálódott a véleményük. Másrészt az életünk során minket is érnek környezeti behatások, amik formálják világképünket, az ún. ontológiánkat. Ezek lehetnek olyan berögzött gondolatok, metódusok, amelyek megakadályozzák, hogy az adott problémánkat másképp szemlélve, tulajdonképpen egy új megoldásra jöjjünk rá.

Az ember energiaminimumon él és ha már egy korábban is létező problémával találkozik újból, az természetes, hogy a korábban általunk alkalmazott megoldást, vagy a másnál már működő módszert vetjük be ismét, nem gondolkozunk azon, hogy ez a megoldás a tökéletes-e, egyszerűen szokásszerűen használjuk, függetlenül attól, hogy más megoldások is szóba jöhettek volna.

És éppen ez a gondolkodás hagyja, hogy az emberek sokáig, napokig, vagy akár évekig is üljenek a saját szmötyijükben. Gondoljunk arra, hogy például az az anya, akit rendszeresen bántalmaz a részeges férje, miért tűri el ezt évekig? Nincs hová mennie? Vannak anyaotthonok. Fél a férfitől? Fel lehet jelenteni.

De nem kell ennyire szélsőséges esetre gondolni: vannak olyan férfiak, nők, akik saját állításuk szerint mindig rosszul választanak párt. Minden kapcsolatuk, randijuk szinte ugyanúgy végződik. Miért? Lehet valaki olyan különös helyzetben, mintha csak egy elszigetelt életközösségben létezne, ahol mindig ugyanolyan típusú embert sodor elé az élet? NEM! Az emberek sokfélék, színesek, és mi választunk. Ha mindig ugyanazzal a hozzáállással kezdünk a párválasztáshoz, az eredmény miért lenne más?

Vagy. Ülsz egy munkahelyen, utálod, kihasználnak, a főnök egy idióta, folyton ugráltat, sem anyagilag, sem erkölcsileg nem becsülnek. Miért maradsz és mész be nap mint nap gyomorideggel? Szerinted nem találnál másik állást? Ugyanilyet biztos. De nem ez a cél. Titokban arról álmodozol, hogy blogger, lakberendező, cukrász, vagy ki tudja még mi lehetnél? Járj utána, hogy teljesíthetnéd be az álmod!

Meg kell tanulnunk azt, hogy a dolgok nem feketék vagy fehérek, rengetegféleképpen lehet hozzáállni a dolgokhoz!Sokszor mindig ugyanarra a srófra jár az agyunk, ebből a kijárt taposómalomból kell kizökkenteni. Néha egészen furcsa dolgokat kell bevetni, hogy jöjjön egy áhá-élmény.

Benne maradsz egy unalmas kapcsolatban ilyen-olyan megfontolásból, az egyetlen izgalmat a flörtök, netán egy szerető jelent? Meg akarod javítani a kapcsolatod? Irány egy közös tandemugrás és másképp más szemszögből látod a párodat!

Szóval néha furcsa, meghökkentő, néha merész dolgokat kell bevetni, hogy meglegyen egy új megoldás! Csak ne hagyd magad a megszokottság mocsarába megfulladni!

 

 

 

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük