Lehet megcsal?

Elkeserítőek ma Magyarországon a statisztikák a válások számát illetően. A két leggyakoribb ok pedig az elhidegülés és a megcsalás. Elég frusztráló, amikor alig várod már, hogy kapcsolatban lehess valakivel és sejted, hogy ez elég erősen benne van a pakliban, hogy egy idő után kiég a tűz és esetleg egy harmadik is megjelenik.

Szinte törvényszerűnek tekinthetjük az elhidegülést, a belefáradást, a „már unom ugyanazt az arcot nézni, ugyanazt mondani, ugyanarról beszélni” érzést. Kivéve, ha teszel érte, hogy ne hűljön ki a kapcsolatod! Nem az a művészet, hogy belelépsz egy párkapcsolatba, hanem ha úgy tudsz benne maradni, hogy az még sok év múlva is ad valamit, Hozzád tesz és nem elvesz. 

Ez nagyon kemény munkát követel mindkét fél részéről.

Én hiszek abban, hogy mindenkinek megvan a megfelelő párja, az, akiért még a vadászat öröméről is képes lemondani. Önként és dalolva.

Az ördög nem alszik! Ha te jelenleg (és ez hangsúlyozottan jelenleg) abba a kategóriába tartozol, aki vegetál a kapcsolatában, legjobb, ha nyitva tartod a szemed.

Nem azt mondom, hogy az alább felsorolt jelek egyike is tuti biztos a megcsalás jele, de nem árt elgondolkodni és meglépni a következő lépést. A másikat hiába kérdezed, úgyis tagadni fog, amíg nem szorul a hurok a nyaka körül.

Lehet, hogy megcsal, ha:

  • Bármit teszel, az biztos, hogy nem jó…
  • Mindenért te vagy a hibás, még az időjárásért is…
  • Úgy néz Rád, mintha a pokolba kívánna…
  • Megváltozik a szexuális életetek… Nem azt mondom, hogy nincs, mert néhányan, figyelemelterelési célzattal megtartják.
  • Mindig nagyon sok a dolga. Az a szemét főnök, meg még túlórát is elrendel.
  • Rendszeresen nem veszi fel neked a telefont, ha fel is veszi, a lehető legrövidebbre és szűkszavúra fogja a beszélgetést…
  • Otthon mindig le van némítva a mobilja, viszont sok dolognak kell a neten utánanéznie… Éjjel. Egyedül.
  • Előkerülnek régi osztálytársak, új hobbik…
  • Nagyon szívesen szalad el hétvégén a boltba. Kérés nélkül. És persze pont szombaton fogyott el a 100-as szög is a műhelyben.

Ez itt fentebb nem egy törvényszerű lista, nem kell megijedned, ha egy-két pontja igaz a Te kapcsolatodra, de ha hosszabb ideig fennáll a megváltozott viselkedésmód, nem árt a zárt szemeket tágra nyitni!

S mit csináljunk, ha tényleg kiderül a megcsalás? Jó, lehet első lendületedben rácsapod az ajtót, de ne felejtsük el a megcsalás egy segélykiáltás! Nem hibáztatni, okolni kell, hanem okosan mérlegelni. Nagyon sok kapcsolat odafigyeléssel megmenthető lenne, ha mindkét fél felismerné és beismerné hibáit. Ilyen esetben segít a mediáció…

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük