Kedves Szülők! Mi vagyunk a felelősek a gyermekeink párkapcsolatáért!

Mindenki egy stabil párkapcsolatra vágyik

Biztos Te is ismersz olyan szingliket, -mert manapság elég sok van belőlük-, aki szeretne ugyan párkapcsolatot, de mindig ugyanazt a hibát követi el a párválasztáskor, vagy ugyanúgy alakul minden kapcsolata.

Nézzük miért alakul ez ki.

1.A gyerekeknek az a természetes, amibe belenőnek, amit látnak otthon. Nem elemzik, nem gondolkoznak rajta, nem hasonlítják a saját életüket a társukéhoz, egyszerűen ez van és kész-elfogadják.

Természetesnek veszik a veszekedést, a másikkal való morgást, az alkoholizmust, a dohányzást, ha nap mint nap ezt látják.

A szülői viselkedésminta olyan mélyen belelég a tudatunkba, hogy nagy valószínűséggel ezeket visszük magunkkal a saját párkapcsolatunkba is.

Ezért a szülőnek már a gyermek születésétől kezdve felelősége van, hogy milyen életet mutat be a gyerekének. Sportos szülőnek nem lesz eltunyult gyereke, dohányzó szülőnek nagy valószínűséggel a gyereke is dohányozni fog.

De nem kell csak ilyen szélsőségekre gondolni, elég, ha eszedbe jut, hogy milyen mondatokat mondott Neked mindig édesanyád, vagy édesapád, amiket gyerekként utáltál, biztos, hogy mikor Te neveled a gyermeked, akaratlanul is ugyanazok a mondatok hagyják el a szádat. Például: háromig számolok, aztán… vagy amíg az én kenyeremet eszed, addig…..

2. A gyermeknek mindkét szülőjére szüksége van minden életkorban.

Azért mert tőlük tanulja meg a férfias és nőies viselkedésformákat, amiket később a párkapcsolatában vagy szülőként használ.

Azt mindenki tudja, hogy egy férfias férfinak a gyereke is férfias viselkedésű lesz. De csak akkor lesz belőle normális férfi, ha az apukája megmutatta neki, hogyan kell tisztelettel bánni a nőkkel, az anyukája megtanította neki az érzelmekkel való bánásmódot. Máskülönben egy autokrata macsó lesz belőle.

Nőies nő abból lesz, aki megtanulta az anyukájától a nőies viselkedésformákat, a női praktikákat és aki az apukája féltve őrzött kicsi kincse volt. Ha az apukája nem óvta, dédelgette, inkább önálló, a saját lábán megálló nő lesz belőle. Olyan akik ma a tipikus szingli nőket képviselik.

A családi egység működtetéséhez pedig elengedhetetlen, hogy férfias férfiak és nőies nők alkossanak egy párt. Mindenkinek a saját szerepét kell tudnia. Az a baj a mai párkapcsolatokkal, hogy férfias nők és nőies férfiak próbálnak együtt élni. Pedig csak egy kicsit kellene idomulniuk az ősi szereposztásokhoz.

3. Ma a házasságok fele végződik válással. Történik ez a mai világszemlélet miatt, amikor mindent egyszerűbb eldobni, mint megjavítani.

Ma a házasságok fele végződik válással

Annyiszor elmondom, egy kapcsolatért dolgozni kell a kezdeti rózsaszín köd után minden nap. A hosszú kapcsolatok nem a szerencsén múlnak, hogy jó társat találtál-e, hanem a hozzáálláson. A kapcsolatokat tinikorban vagy ifjú felnőttkorban kell „ próbálgatni”, hogy tisztában legyél vele milyen párt keresel. És amikor már elég érett vagy egy párkapcsolatra, akkor már tudod ki a számodra megfelelő.. Nem, nem az ideálisat keresed! Olyan nincs. Aki felnőtt korában még mindig az ideális társat keresi, az ábrándokat kerget!

 

Kedves Szülők! Figyeljünk oda milyen példát mutatunk a gyerekünknek!

Kedves Párkeresők! Ha nem találtok párt, vagy mindig ugyanazok a minták ismétlődnek meg a kapcsolataitokban, gondolkodjatok el a szüleitekkel való kapcsolatotokon!

https://megvaltozom.hu/szingli-coaching/

https://megvaltozom.hu/szingli-coaching/

 

 

 

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük