Hova tart mondd csak a világ, mi?

Hova tart mondd csak a világ, mi? A fele semmi, de a fele valami….

hogy a kedvencemet, a Tankcsapdát idézzem.

Hová tartunk?

Felkelek hajnalban, átpörgetem az e-mailjeimet. Pörgetem a fb-ot, pörögnek a videók, táncol, főz, vicceskedik, cuki állatok, cuki babák-csak úgy ömlik rám az információ. Ma már nem elég képeket kirakni a közösségi oldalakra, videó kell, automatikusan induló, mert ki kell tűnni a marketingzajból, de ez sem lesz elég egy idő után.

Modern, egészségtudatos nő vagyok, több fitt csoportnak a tagja. Nézem ahogy készülnek a mindenmentes konyhákban a mindenmentes sütemények, lassan már egy szimpla rántotthús számít extrém étkezésnek. Olyan alapanyagok vannak, hogy szemem-szám kettéáll, megvan, hogy mit mivel helyettesíts. Olyan abnormálissá kezd válni az egész.

Képeket posztolnak, ki mit edz ma, lehetőleg minél keményebbet, minél durvábbat és mutatják nap, mint nap hová fejlődnek az izmok, hogy tűnik a zsír. Most melyik mesterséges fehérjepor a jó? Ha nem akarsz állatit, van már borsóból vagy rizsből kivont is.

Pörgetek tovább: 10 étel, amitől leolvad a hasi zsír (mi van? csak onnan?), 3 nap alatt lefogysz diéta, ezt vegyed, mert a híresség is ezt használja, tippek, hogy szerezz meg egy pasit, ha szingli vagy, tippek hogy tarts meg egy pasit, ha nem vagy szingli. Ma már senki sem gondolkodik a saját fejével?

Ja, hogy nincs önbizalmad hozzá? Vagy netán nem vagy boldog? Sebaj, vannak önbizalomnövelő tippjeink is, vagy tanfolyamok, sőt igényelhetsz önbizalomtrénert, motivátort, lélekgyógyászt, boldogságfelügyelőt, kócsot.

Amikor én kócsnak álltam, én őszintén azért tettem, hogy segítsek az embereknek, csak már olyan rossz a szájíze ennek a szónak…

Nagyon sokáig az egészségvonalon gondolkodtam, de kiábrándultam.

Néha egy kis pontnak érzem magam ebben az infórmációrengetegben, ami eláraszt minket az egészséggel kapcsolatban. És nemcsak a diéták ezerfélesége, meg az új edzéstrendek, hanem egyáltalán hogy mit kellene tenned, hogy egészséges legyél. Az ember csak kapkodja a fejét jobbra meg balra. Pedig valójában egy harc áldozatai vagyunk.

A leges-leges legnagyobb biznisz az egészségipar. Ennek bizonyos elemeit, ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat,  amik valóban a wellbeing-re törekszenek, tehát hogy jól érezd magad, el tudom fogadni, például masszás, kozmetikus.

Hihetetlen, hogy egyre több a fogyókúrával, egészséggel kapcsolatos termék, közben a világ lakossága egyre elhízottabb. Mintha azok a gigászok, akik megpróbálják az elmédet irányítani arra törekednének, hogy egyik kezükből vedd meg azt az élelmiszert, amivel felhízlalod és megbetegíted magad, a másik kezükből pedig vedd meg azt a szert (vagy mondhatnám szart),amivel javíthatsz azon az  életminőségen, ahová juttattak.

 

Most gondold el azt a farmert, aki a malacainak minden reggel olyan darából készült moslékot ad, amihez ezt-azt kevert, pl. hogy fényes legyen a malackáinak a szőre, vagy hogy zsírt növesszenek hús helyett, minden este pedig fogyókúrás tablettát és port kapnának, hogy reggel ismét nyugodt szívvel szórhassak be nekik a zsírnövelő port, nem mellesleg fényesebb is lesz  a szőrük, szóval napközben gyönyörű, fényes szőrű disznókkal dicsekedhet el a szomszéd farmernek, de hogy ezt a dicső állapotot fenn is tarthassa, éjszaka fogyasztani kell őket, egész addig, míg el nem haláloznak. Na, ki ebben a sztoriban a disznócska?

Mindenki el akar adni valamit, így működik a jelenlegi világunk és az ember lánya mindent megtenne azért a formáért, amiket a tévében, reklámokban lát. Én is többször beleestem már abba a hibába, hogy áhítoztam, netán megvásároltam valamit, amiről azt mondták, hogy pont nekem jó. Elárulom, eddig még mindig ráfaragtam. Pedig mind „prémium alapanyagokból” készült, csúcskategóriás fejlesztés volt, mert én is egy prémium alapanyagokból készült csaj vagyok! Csakhogy engem a legokosabb gépezet rakott össze, a természet (na jó, anyám és apám)! Így azt vélem, hogy nekem tényleg a legjobb által megalkotott dolgok járnak, amit a természetanya kínál, sokszor ingyen, vagy amit a saját elmém megold, szintén csak ingyen. A megoldás tehát mindig bennem vagy a természetben keresendő!

 

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük