Hogyan éld túl, ha elhagynak?

Kilöktek a komfortzónádból, bármilyen idegesítő is volt a komfortzónádban lenni, már megszoktad és most fájdalmasan érint, hogy kiraktak a saját megszokott, esetleg unalmas életedből. Azt hiszed nem éled túl? Dehogynem!

Azt hiszed nem éled túl, ha elhagynak? Mindenki túléli!
A mostani problémáid egy idő után eltűnnek.

Rinyálj nyugodtan ha elhagytak!

Az kell. Meg kell gyászolni az elmúlt időszakot, a régi kapcsolatodat, mert csak akkor tudod lezárni a múltat. Ha eltemetted. Akár még egy kis szertartást is rendezhetsz. A múltat lezárni nagyon fontos, mert aki a múltban él, sem a jelenével, sem a jövőjével nem tud foglalkozni. A múltból le kell vonni a konzekvenciákat, és ennyi. Különben belebolondulsz a múlton való rágódásba.

 

 

 

Az, hogy az önbecsülésed a béka feneke alatt van, az természetes. Ha vége a rinyálási korszaknak, kérlek ne önostorozd magad tovább. Már így is a föld alá kapartad magad az elmúlt időszakban és tettél az életed evilági dolgaira, mint munka, gyereknevelés, bevásárlás…

Na, ez eddig tartott és nem tovább– ezt kell magadban tudatosítani. A kapcsolat is, meg az önsajnálat is. Gondolj arra, hogy most a gödör alján vagy, innen nincs más kiút, csak felfelé. Az, hogy az ehhez való kapaszkodót, létrát Te nyújtod magadnak vagy egy külső segítő, azt már Te és a helyzeted döntitek el.

Az a tapasztalatom, hogy jól jön egy kis segítség. Nem kéretlen tanács. Segítő szakember, akár pszichológus, akár kineziológus, akár life coach személyében. Aki elindít az öngyógyítás útján.

Bármilyen helyzetből ki lehet mászni.
A gödörből csak felfelé vezet az út.

Szerencsére az önbecsülésedből maradtak még morzsák, akkor is, ha most nem látod. Azt visszaépíteni magadban egy hosszú, tudatos folyamat. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy önbecsülésük javítását abban látják, ha vadul elkezdenek bulizni és csajozni/pasizni. Ezzel bizonyítva önmaguknak és az exüknek is, hogy kellenek még a másik nemnek. Ez hiba. Az Önmagunk megbecsülése nem kívülről érkező dolog, azt belül kell magunkban felépíteni. Önbecsülés az, ha szereted magad és szereted az életedet, mert az olyan, amilyenné Te alakítod.

Fedezd fel az értékeidet

Először is rá kell jönnöd, hogy tele vagy értékes tulajdonságokkal. Kérlek írj egy listát 5 pozitív és 5 negatív külső-belső tulajdonságodról. Ezt a listát minden héten bővítsd 2-2 tulajdonsággal, amíg 20-25 tulajdonságot össze nem szedsz magadról.

Használd az erődet

Tele vagy erőforrásokkal. Ezek lehetnek anyagi, lelki, kapcsolati erőforrások. Lehet ezeket az erőforrásokat még elrejtetted és meg kell keresned, vagy nem vagy tudatában az erőforrásaid nagyságával. Hát tessék! Írd össze őket. Akiket vagy amiket hadirendbe tudod állítani, amikor a saját szebb jövődre gondolsz. Erőforrás lehet akár egy külső segítség is, mint a gyerekekre vigyázó mama, vagy baby-szitter.

A listával tudatosul mit kell tenned.
Írj listákat!

Mert Neked is kell szabadidő vagy én-idő. Az énidőről már korábban írtam, olvasd el azt is.

ÉNIDŐ

Amikor feltöltöd a leszívott akkumulátorokat. Itt az idő! Keress egy hobbit, egy új elfoglaltságot, sportot, végezz el egy iskolát vagy tanfolyamot, amit már rég szerettél volna, csak halogattad! Meg amúgy is meg kellett volna beszélni otthon a pároddal és ki tudja mit szólt volna. Most magad lehetsz! Senki nem fog beleszólni mit csinálsz. Hidd el nekem egy egyedülálló szülőnek pedig szívesen segítenek, lesz segítséged!

Sokan vannak a csapatodban!

Biztos, hogy vannak céljaid vagy egy nagy terved. Cél nélkül csak lézeng az ember az életben. Te is tudod mi a célod? Akár külső, akár belső, akár anyagi, vagy munkahelyi. Írd le, még a legvadabbnak tűnő elképzeléseid is és képzeld el, hogy már megvalósult! Milyen érzés? Fogalmazd meg a végső célt és az oda vezető kisebb, részcélokat is, határidővel.

Mikor dicsértek meg utoljára? És Te önmagadat? Készíts egy dicséretalbumot! Mi volt az a 3 dicséret, amit a munkahelyeden, az iskolában, a magánéletben és önmagadtól kaptál? Bővítsd az albumot, amikor csak dicséret ér!

Gondolkozz el a lehetőségeken!
Gondolkodj másképp!

Végezetül mondhatnám, hogy pozitív gondolkodás, de az csak egy elcsépelt kifejezés mostanában és kevésbé érthető. Én azt mondom, hogy vegyél egy csinos kis füzetet. Egyik felében vezesd a dicséretalbumot. A másik felében pedig 2 héten keresztül minden este írd le mi volt az adott napban a jó, és ki vagy mi tette ezt?

A szép díszes kis füzet (adjuk meg a módját) egy ajándék magadtól magadnak. Többször meg is lepheted magad ajándékokkal, mert megérdemled.

Én ilyen és ehhez hasonló ötletekkel, gyakorlatokkal tudlak támogatni, ha egy szakítás vagy válás után össze szeretnéd szedni magad. Kérj időpontot.

Kapcsolat

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!
error

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük