Megváltozom +36 20 481 9201 kis.simon.ildi@gmail.com

Embervirág 3. rész: egy kinyíló kliens története

Esettanulmány: hogyan nyílik ki egy önmagába és fizikailag is a házába bezárkózó, súlyos beteg ember 2 hónapos coaching során. Bemutatom ennek a csodálatos változásnak, kinyílásnak a történetét, az embervirág történetét. A coach és a kliens szemszögéből.

A történet elejét itt olvashatod:

https://megvaltozom.hu/embervirag-1-resz/

https://megvaltozom.hu/embervirag-2-resz/

Coach: Azt szerettem volna, ha észreveszi, hogy ő önmaga életének karmestere, csak rajta múlik mennyire zárja be magát, miközben vágyik a külvilágra. Csak ő tudja elhatározni, hogy változtat az életmódján, senki más.

Célok és feladatok

A tréning második felében a célokkal és feladatokkal foglalkoztunk. Van egy nagyon egyszerű és eléggé ismert gyakorlat, mi a sürgős, mi a fontos teszt. Megkértem, hogy mind a négy csoportba csak 5-5 feladatot helyezzen. Nehezen, de sikerült neki. És ezzel megérkezett a várva-várt áttörés is! Rájött, hogy vannak feladatai, amik fontosak, de nem sürgősek, vannak, amiket azonnal el kell végeznie. A darabszám maximalizásával pedig képes volt tényleg csak a legfontosabbakkal foglalkozni.

Kliens: Kezd kibontakozni, hogy miért is nem haladok egyről a kettőre. A mai gyakorlat világosan megmutatta, hogy hol is kell változtatnom. Ha ezen az egy rossz szokásomon tudok változtatni, sok minden változna az életemben. Ne árulok zsákbamacskát, ez a LUSTASÁG rossz szokása. Ha ezt át tudom formálni, sok minden egyszerre átformálódik a kapcsolataimban is, a saját magammal való viszonyomban is, az életem bármely területét is nézem, a lustaság sok mindent hátráltatott. Kezdetben a fogyás volt a fő célom, de rájöttem, hogy ott is a lustaság az, ami nem vitt előrébb.

Hol szorít a cipő?

Melinda jól látja, hogy hol szorít a cipőm, és olyan gyakorlatokkal lát el, amelyekből világosan rá kell jönnöm, hogy milyen hibák is vannak bennem. Volt olyan gyakorlat, aminél kicsit megtorpantam, vagy másképp értelmeztem, de végülis a gyakorlatok nagyobb részét jól értem, és kirajzolódik az egyéniségem, de főleg a hibák, amiken sürgősen változtatnom kell. Jövő héttől teljes nagyüzemben fogok azon dolgozni, hogy kiszabaduljak végre az emberek közé, és olyan életet éljek, ami számomra is örömöt jelent.

Nem nagyon értek a számítógéphez, mégis volt két olyan feladat is, amikor meg kellett oldanom, hogy ábrát el tudjak küldeni Melindának. Addig-addig ügyeskedtem, mígnem sikerült is, és olyan boldog voltam, mert sokkal szemléletesebben ábrázolta azt a gyakorlatot, ami éppen aznapra volt kiadva.

Jó irányba haladok

Az elmúlt két hétben nagyot léptünk előre, és már most sajnálni fogom, hogy lassan-lassan vége lesz majd a két hónapnak, mert sokat gondolkodtam magamon is, hogy miért rekedtem meg eddig az életem során. Melinda ad programon kívül is gyakorlatokat, ez mind az én fejlődésemet szolgálja. Nagyra értékelem a munkáját, mert kedves, és segítőkész, látja, ha elakadok vagy valamit nem jól értek, és azonnal megmutatja a jó irányt, hogy merre is kéne gondolkodnom.

Már rájöttem, hogy nagyon kényelmes életmódot folytattam eddig, ami megakadályozta, hogy előrelépjek, és saját magamnak állítottam akadályokat az életstílusommal. Ma például már sütöttem is, ezt azért hanyagoltam el, merthogy ne hízzak. De ami egészségtelen számomra, azzal szép lassan le fogok számolni, a mai sütiből sem ettem, mert tudom, hogy nem lesz a hasznomra. Majd megtanulok egészséges sütiket is sütni.

Nem hagyom abba a gyakorlást

Jövő héttől már egy új élet veszi kezdetét, mert elmúlik ez a márciusi tél, és kint lehet lenni a friss levegőn. El is indulok sétálni, kertészkedni is fogok, többet járok majd a piacra, és írom lelkesen minden napra a napirendemet, amit este értékelni kell. Ezeket az eredményeket mind Melindának köszönhetem, és csak biztatni tudok mindenkit, hogy merjen bevállalni egy ilyen két hónapos gyakorlatsorozatot, mert az én nagy örömömre ezek többnyire írásos gyakorlatok, ami nekem külön tetszik ebben a coaching gyakorlatsorban.

Nagy lelkesedéssel várom a még hátralévő feladatokat, és örülök, hogy idáig eljutottunk a feladatokkal. Nagyot fordul most velem a világ, mert végre érzem, hogy képes vagyok kilépni a komfortzónámból. Kis lépésenként gyakorlok, de nagy eredmények lesznek belőlük.

A gyakorlatok közelebb visznek önmagamhoz

Nagyon örülök ennek a mai gyakorlatnak, és tudom, hogy mindegyik gyakorlat közelebb visz önmagamhoz, hogy ráébredjek, érek valamit, és van bennem erő a változáshoz. Persze nem mindent lehet két hónap alatt rögtön megváltoztatni, de ez az idő elég ahhoz, hogy irányt mutasson, és rájöjjek, miben kell változnom, és azt milyen módon is szeretném megvalósítani.

Gratulálok Melinda munkájához, nagy változás mutatkozik már most is az életemben. Rendszeresen írom a napirendemet, és tudom, hogy ez bővülni fog, egyre több mindenre leszek képes. 

Coach: Innentől kezdve szárnyaltak a felismerések, a megoldások! És már szóba sem került a fogyókúra! Inkább a változás lett a kulcsszó!

Minden sikerülni fog

A program vége felé fontos családi eseményre készülődve, kissé ki akart bújni a gyakorlatok alól. Sajnos néhány olyan gyakorlatot kihagytunk, amit feltétlenül csak szóban, telefonon tudtunk volna elvégezni. Nem hagytam, hogy idő előtt befejezze. Pont most, mikor már beindult a változás! Könnyebb, nem hosszan kifejtős, inkább elgondolkozós gyakorlatokat küldtem neki és sikerült úgy végigcsinálnunk azt a két hónapot, hogy igazi sikersztori lett belőle! Olyan belső változásokat sikerült elérnünk pont az 59. szülinapjára, mait már a környezete is észrevett. Megígérte, hogy a 60. szülinapjára már vékonyabb lesz. Én kívánok hozzá neki sok sikert! Most már tudja és el is hiszi magáról, hogy erre is képes lesz!

Vége lett sajnos a gyakorlatoknak, a végére több rövidebb feladatot kaptam a helyzetem miatt. Volt, hogy nem tudtuk megcsinálni a szóbeli gyakorlatokat, de gondolom, azok is mind ilyen nagyszerű gyakorlatok lettek volna. Érdekes végig nézni ahogy fejlődtem, és elég ügyes is voltam sokszor, ami megkönnyítette a változás folyamatát.

Gratulálok önmagamnak

Most, hogy végeztünk, fájó szívvel búcsúzom, de tudom, hogy még találkozunk Melindával, és lesz még lehetőségem vele együtt dolgozni életem alakításán. Gratulálok Melindának is, de önmagamnak is, mert a program közepén még nem hittem, hogy végig is fogom tudni csinálni. De minden jó, ha a vége jó, és örülök, hogy belekezdtem ebbe a változás coachingba.

Mindenkinek bátran ajánlom ezt a kurzust, ezt a tanfolyamot, ezt a programot, mert felszabadítja az érzelmeinket, felszínre hozza azt, ami mélyen belül van bennünk. Változni tudunk ha akarunk, kell hozzá a szorgalom, amit nekem sikerült előtérbe hoznom, és legyőztem a lustaság rossz szokását.

Hajrá mindenkinek, aki bevállal két hónapot a változás érdekében! Mindenképpen megéri a befektetett energia.

 

 

 

Ha tetszett, kövess a Facebookon!
error

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük