Az egészséghez való hozzáállás relatív

okostanyer_oldal_1-1-768x543A világon minden viszonylagos. Az is, hogy Neked mi számít egészségesnek és mit teszel meg érte, hogy egészséges legyél. Mostanában több oldalon, csoportban is belefutottam olyan véresszájú emberekbe, akik fröcskölték az igazságukat hogy mi az egészséges, akárcsak a vallási fanatikusok, észre sem veszik, hogy másnak más az igazság….

Azt mondták, hogy kevés szénhidrátot enni nem egészséges, csak a 160 g-os diéta. Nos, én 160 gramm szénhidráttól hízom, mintha kötelező lenne. Azt mondták, hogy nem beszedni a gyógyszert, badarság, csak a gyógyszertől lehet jól lenni. Ez nekem a no comment kategória.

Megnéztem, hogy ma Magyarországon hivatalosan mi számít egészséges étrendi ajánlásnak. A képen a dietetikusok szövetségének vadiúj ajánlása látható, az ún. okostányér. Tisztelem a dietetikusokat, hiszen neki van erről papírjuk, én közgazdász vagyok, nade tényleg van valakiben ennyi mersz, hogy ki meri jelenteni, hogy mindenkinek így kell ennie?

Gabonát, tejterméket, kevés húst és zsírt, sok zöldséget kell enni és kész? Személy szerint ez nekem nem jó….Vannak típusok. mindenben. Arckarakterben, személyiségjegyekben, tudásban, miért pont a táplálkozásban lenne ez másképp?

Sokan szentírásként követik az általános ajánlásokat, sajnos. Találkoztam már olyan hashimotos beteggel, aki nem mond le a gluténről, miközben a glutén felzabáltatja a saját szervezetével a pajzsmirigy szövetét…Vagy emberekkel, akiknek le kéne mondani a tejtermékről, ehelyett eszi a laktózmenteset, miközben tejcukor és tejfehérje tilalmat kellene tartania.

Én senkinek nem fogom nagy erőkkel, erőszakkal a fejébe verni, hogy miről kéne lemondani, ha ő nem hisz benne, vagy hogy a teljes kiőrlésű kenyér nem az egészséges kategória, mert nem akarja megérteni. A nem akarásnak, ugye meg nyögés a vége…

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük