Megváltozom +36 20 481 9201 kis.simon.ildi@gmail.com

Anyasebek, apasebek gyógyítása

Rajtad is vannak anyaseb és apaseb? Az önismereti munka során ráláthatsz a begyógyítandó sebeidre és ezzel nem csupán a saját életedet teszed könnyebbé, de generációs szinten lefelé a gyermekeid és felfelé a szüleid életébe is könnyedséget tudsz teremteni. Az önismereteden számos módszerrel dolgozhatsz. A leghatékonyabb, ha szakembert keresel, de sokat tehetsz az ügy érdekében, ha szakkönyveket, blogokat olvasol a témában.

Anyasebek és apasebek

A lelked mostani állapota az egész eddigi életed eredménye, a gyógyítása sem biztos, hogy egyik napról a másikra megtörténik. A lelki blokkjaink javarészt gyermekként ki nem elégített érzelmi igényeinkre vezethető vissza. Kevés dicséret, az elfogadás hiánya, megfelelési kényszer, a soha nem vagyok elég jó érzése. A gyógyuláshoz mind a két szülővel kapcsolatos sebek gyógyításával foglalkozni kell. Hajlamosak vagyunk tudat alatt másolni a szüleink nehézségeit is és észre sem vesszük, hogy nem a saját életünket éljük.

Hogy ez változzon hajlandónak kell lenni túlteremteni őket. Ha például a szüleid hónapról hónapra éltek és esetleg még adósságot is teremtettek maguknak érdemes erre őszintén ránézni vajon tényleg ezt az életet választod-e vagy inkább már valami könnyedebbet választanál.

Az elengedés gyógyít

Mi kell ahhoz, hogy hajlandó legyél elengedni minden olyan nézőpontodat amivel, másolod a szüleid anyagi valóságát? Már a felismeréssel elindul a gyógyulás, a változás. Sokak számára bűntudattal jár, amikor sokkal jobb anyagi körülményeket teremtenek a szüleikénél. Ilyenkor gyakran drága ajándékokkal próbálja a felnőtt gyermek az egyensúlyt helyre billenteni.

A leggyakrabban mégis az történik, hogy a gyermek egy az egyben lemásolja a szülők valóságát anyagi és párkapcsolati kérdésekben is. Ezzel biztosítva a szülőt az érzelmi támogatásról még azon az áron is, hogy az ő érzelmi igényei kielégítetlenek maradnak. Vannak mérgező szülők, akinél ez elvárás szinten van jelen. Biztosítják a gyermeket arról, hogy ő a hálátlan rossz gyermek, ha túlteremti őket és igyekeznek minden eszközt és lehetőséget kihasználni, hogy rombolják az ambícióit.

Mit tehet ilyenkor a már felnőtt gyermek?

Először is őszintén rá kell nézni mi is történik és milyen érzelmi játszmák zajlanak a háttérben, mindeközben ébernek maradni arra mi az, ami gyermekként még elvárható tőlünk és mi az, ami már nem fér bele.  Ha nem ismerjük fel és nem húzzuk, meg a határt könnyen arra eszmélhetünk, hogy nem a saját életünket éljük, csupán másoljuk a szüleink nem túl szívderítő valóságát.
Ha belegabalyodtál az érzelmeidbe érdemes a Theta Healing technikát is segítségül hívni.

Az anyasebek és apasebek szorosan összefonódnak és komplexen foglalkozni kell velük, mert csak így állítható helyre az egyensúly amelyben lelkiismeretfurdalás nélkül élhetjük a saját életünket. Mindeközben tiszteletben tartva a szüleink nézőpontjait is. Az önismereti munka módot ad a lelki válságok könnyedebb kezelésére is.

A tudattalan lelki kapcsolódásai

Tudat alatt önként vállunk a családi generációs szinten cipelt terhekből. Amikor ráébredünk arra, hogy mi az, ami nem is mienk ezzel már megtettük az első lépést

A családi rendszerben önként vállalunk generációs terheket anélkül, hogy ez tudatosodna. Amikor tudatossá tesszük ezeket és beismerjük, hogy nem is a mienk, ezzel fontos lépést teszünk a meggyógyításuk felé. A szülői minták felkutatásával esélyt adunk magunknak az apasebek és anyasebek begyógyítására és ezzel elkezdődhet, hogy saját jogon éljük az életünket.

Gyermekkori szerepeink

Ha megvizsgálod, a gyermekkori szerepeidet biztosan találsz olyat, aminek a rejtett célja a családi balhékról való figyelemelterelés vagy a felnőttek lelki egyensúlyának helyrebillentése. Te milyen szerepeket vállaltál a családi színházban, hogy az édesanyád és az édesapád jobban érezzék magukat?  Ahhoz hogy ne add tovább ezeket a mintákat a gyermekeidnek érdemes őszintén ránézni és helyre tenni őket.

A támogató és az akadályozó hitrendszereink mindegyike a környezetünktől a családunktól főleg a szüleinktől származik és észrevétlenül azonosulunk velük. Azt a vágyat, hogy a szüleid és a nézőpontjaik egyszer majd olyanná válnak, amilyennek te szeretnéd őket látni, erre nem érdemes várni. Az egyetlen személy, akit befolyásolni tudsz, és akinek képes vagy változtatni a nézőpontjain az te magad vagy. A csodálatos ebben az, hogy amint te magad hajlandó vagy változni, változtatni ez az életed többi szereplőjére is hatással lesz.

Az önismereteden való folyamatos munka, a lelki nyavalyáid kezelése, az anya és apasebeken való gyógyító munka teszi lehetővé, hogy önmagaddá válhass, kiegyensúlyozott életet élhess.

 

Ha tetszett, kövess a Facebookon!
error

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük