A VÁLTOZÁS fontossága, a VÁLTOZTATÁS képessége

Sokan nem mernek változtatni az életükön
A változás a kulcsszavam!

Nem véletlen, hogy a változás szót tettem meg hivatásom központi elemévé. Hiszek abban, hogy előre lépj, ahhoz merni kell változtatni. Sokan beragadnak egy helyzetbe, mert nem mernek lépni félnek az ismeretlentől, félnek az újtól, pedig…

 

A félelmek fátylakként rakódnak szemünkre. Nem látjuk miattuk saját lényegünket.Nem merünk lépni, változni, önmagunk lenni. A félelem miatt nem cselekszünk. Hát meg kell tanulni járni és vakon hinni!

A változás olyannyira fontos tényezővé nőtte ki magát, hogy komoly cégek alkalmaznak változásmenedzsereket, ha elakadtak a folyamataikban.

Mindegy, hogy az életed mely területével, a hivatásoddal, az anyagi helyzeteddel, a párkapcsolatoddal, a külsőddel nem vagy elégedett, hogy ez másképp legyen, merni kell változtatni.

Amikor egy területen változtatsz, hozni fogja magával a többi változást. Egész egyszerűen azért, mert mertél másképp gondolkodni és ez a gondolkodásmód segít abban, hogy másképp állj a dolgokhoz az élet minden területén.

A változáshoz el kell hagyni a járt utat
Mindig a sárga úton..Ez bejött? 

 

Mindig a sárga úton, mindig a sárga téglán…..

 

 

 

Énekelte Dorothy az Ózban. Igaza lett? Eljuttatta-e az az út a lányt a céljához? ugye nem.  Bizony néha le kell lépnünk a magunk által kijelölt úton, hogy a sikereinket elérjük.

Nézzünk egy egyszerű mindennapi példát, amivel majdnem minden nő szembesül.

Van az az elképzelés is, hogy a belső számít, nem a külső. Ez valóban nagyon szép is lenne, ha így választanánk párt magunknak, de a mai világban szinte csak a külsőség számít, tehát, aki tartja magát ehhez a mondáshoz, bizony csak önámít és rengeteg csalódásban lesz része.

Az ember legkülönlegesebb képessége, ami megkülönbözteti az állatoktól, az az alkalmazkodás és változtatás képessége. Tehát, ha egy nő a XXI. században nem alkalmazkodik ahhoz az elképzeléshez, hogy a külsőre oda kell figyelni, hogy a belsőd észrevegyék, nem használja az egyik legfontosabb emberi tulajdonságot.  Külső változást pedig belső változás nélkül nem lehet elkezdeni.

A változás mindig belül kezdődik. Az agyban. A szívben. A lélekben. A változás egy folyamat, nem egy esemény. A folyamat első pontja pedig az agyadban zajlik.

Ugye hallottál a gondolatok teremtő erejéről?  Arról már korábban írtam egyik cikkemben, hogy én hogyan „teremtettem magamnak „ férjet és lakást…

Itt tudod elolvasni: https://megvaltozom.hu/gondolattal-teremteni/

Amit gondolsz, az kiáramlik a külvilágba és visszaverődik rád. Ha ezek negatív gondolatok, mint irigység, gyűlölet, félelem, ezeket kapod vissza és a saját nyomorúságával foglalkozó ember lesz belőled. A változást akarni kell a gondolataidban. Jó szokás az, ha leírod a saját listádat, amit szeretnél elérni és minden nap, mint egy mantrát elmondod, magadban, vagy hangosan, kéred az univerzumtó, vagy a Jóistentől, ki miben hisz.

Apropó szokás. Azt mondják, hogy egy közepesen bonyolult szokás elsajátításához 21 nap szükséges. A pozitív hozzáállást nevezhetjük akár egy közepesen bonyolult szokásnak is. Az biztos, hogy 2-4 hét alatt már szokásodnak nevezheted a változási igényed mindennapi ismétlését.

A változást merni kell.
A változás nehéz, de nem változtatni fatális tévedés.

 

A változás sokszor nehéz, de nem változtatni valamin, ami nem jó neked, az fatális tévedés.

 

 

 

 

Miben tud segíteni a változáscoaching?

Néha azért ragadunk bele egy helyzetbe, mert nem merünk kilépni az ismeretlenbe, nem hiszünk önmagunkban, hogy mi is képesek vagyunk másképp létezni. Folyton ugyanazokat a köröket futjuk meg, bennragadunk ugyanabban a látásmódban, pedig ahogy Einstein is megmondta:

Nem oldhatjuk meg a problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket.

A coach, mint egy jó futballedző segít feltérképezni a tudásod, az erőforrásaid, a személyiséged rejtett képességeit, aminek a birtokában elhiszed, hogy képes vagy másképp dönteni az élethelyzetedről..

Évente kétszer tartok vezetett változástréninget, itt olvashatsz róla:

https://megvaltozom.hu/vezetett-valtozastrening/

 

Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal, kérj időpontot

Kapcsolat

 

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük