8 lehetséges ok, ami miatt még nem tudtál lefogyni

134110_originalElveszni a fogyás dzsungelében, főleg bizonyos kor felett, igen elkeserítő és félelmetes. Az emberek, főleg a nők, bármit megtennének, hogy jól nézzenek ki ruha nélkül is, bocs, alakformáló fehérneműket gyártó cégek, de így van.

Összegyűjtöttem 8 dolgot a saját életemből, amelyről biztosan tudom, hogy gátját jelentik a megérdemelt alaknak:

1.) Nem a Neked megfelelő arányban eszel!

Az egyendiéták nem működnek! Nem lehet az mondani mindenkinek, hogy egye ezt meg azt, meg ennyit egyen ebből, vagy abból, akkor minden ember pont ugyanúgy nézne ki, ha tényleg lenne egységes megoldás. Egyéni megoldások vannak, én például egy cukorbeteg diétától hízom, meg láttam már éhező paleost…

Arról van szó, hogy a makrotápanyagokat egyénre szabva kell meghatározni, azaz ki mennyi szénhidrátot, fehérjét, zsírt ehet egy nap. Nem ajánlható mindenkinek az általánosan bevett 160g-os diéta, mint ahogy azt sem lehet mindenkinek mondani, hogy egyen mindig fehérjét. Ki ilyen, ki olyan…

2.) Vitaminhiányod van!

Sajnos nem tudunk eleget bevinni az élelmiszerekkel, de ez is egyedi, a multivitaminok nem jó megoldások! Egyszeűú vérvétellel megállapítható hogyan állsz a mikroelemekel. De nemcsak azt kell nézni, hogy határérteéken belül van-e egy-egy anyag, hanem azt is, ha közelít az alsó vagy felső értékhez! Általánosságban elmondható, hogy D-vitamin és magnézium pótlásra mindenki szorul!  A vitaminok, nyomelemek fontossága nálam akkor tudatosult, mikor pajzsmirigy alulműködésemnél észrevettem, hogy egy-egy bevitt anyagra nagyon reagál a pajzsmirigyem, villámgyorsan tudok dagadni, ha nem a megfelelő anyagot viszem be..

3.) Koffeinfüggő vagy? Látta már az orvos a pajzsmirigyedet?

Ez a legdurvább! A pajzsmirigyes beteg sokszor fáradt, és kávé kell az életben maradásához…Szerintem sokan nem is tudnak róla, hogy baj van a pajzsmirigyükkel, pedig elég egy apró eltérés és az egész anyagcseréd oda lehet, kezdve a fogyástól, hízástól, cukorbetegségen át a gyulladásokig. Ha hallgatok a háziorvosra, aki kétszer is azt mondta, hogy rendben a pajzsmirigy hormon, határértéken belül van, lehet nem tennék meg magamért ennyit. A helyes étkezéssel kezdődik a gyógyulás!

4.) Az egészség a belekben kezdődik, minden rendben odabenn?

Azt tegyük már rendbe, hogy a sok puki, a hasfeszülés, hasmenés, a székrekedés NEM az élet természetes velejárói! Ezek valamit jeleznek! Én azt olvastam, hogy a rákos betegek sokszor arról számoltak be, hogy éveken keresztül gond volt az emésztésükkel, de nem vettek róla tudomást! Szóval figyeljünk oda minimum az általános tanácsokra, sok rost, sok víz, probiotikum. És természetesen önmegfigyelés!

5.) Ételintoleranciád van, de még nem tudsz róla. Sürgősen menj el egy átfogó allergiatesztre!

Én évekig ettem úgy egészségesnek hitt teljes kiőrlésű szendvicset, hogy közben gluténérzékeny voltam és valószínűleg ez szétcsapta a pajzsmirigyemet…Lehet nem tudsz róla, csak bizonyos tüneteket észlelsz, és érzékeny vagy allergiás vagy valamire. Egy gépi beméréssel könnyen lehet ezen segíteni!

6.) Hogy vagy önmagaddal?

Talán itt kezdődik az egész fogyási folyamat..amíg utálod a tested, ő is utálni fog téged! Ha negatívan nyilatkozol róla, tényleg negatív is lesz! Állítsd a céljaid szolgálatába, szeretgesd és együtt fog veled működni!

7.) Nem vagy annyira motivált, hogy tényleg megtedd!

Mondogatod, akargatod a fogyást, de nem látod magad előtt a végeredményt. A kimondott szónak ereje van, a leírtnak még nagyobb. Én leírtam a céljaimat és minden nap felolvasom, kódolom magamnak és közvetítem kifelé is. Tudod, ha sokszor mondod a gyereknek, hogy hülye, elhiszi és tényleg hülye lesz…Így van ez máshol is, mondogasd az agyadnak és az univerzumnak és teljesítik a kívánságod! Majdnem, mint a mesében:)

8.) Kialudtad magad?

Cikkek egész sora szól arról, hogy a hormonoknak és a pihentető alvásnak milyen összefüggései vannak és milyen körülmények között lehet rendesen aludni. Egy biztos, hogy csak kipihenten tudsz odafigyelni a tested jelzéseire, tudsz diétázni vagy sportolni! Szerintem az is nagyon fontos, hogy a típusodnak megfelelő mennyiségben és időben aludj. Hívj vízérbemérő szakembert, száműzd a tévét a hálószobából, ne kövesd a  “még ezt az egyet megnézem, elolvasom” gondolatodat, tök mindegy, csak reggel energikusan ébredj!

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük