Megváltozom +36 20 481 9201 kis.simon.ildi@gmail.com

7 DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL A COACHINGRÓL

A life coaching egy segítő módszer arra, hogy megold a az életedet.

Life coaching-a megoldásod!

Ma Magyarországon egyre divatosabb hivatás a life coaching. Direkt nem szakmát írtam, hanem hivatást. Ha szeretnél többet tudni arról mi is ez, ide kattintva megnézheted.

“Már nem akarok…”

“Nem tudom merre tovább…”

“Megrekedtem..”

Ugye ismerős mondatok? Igen, van az úgy, hogy elakadunk egy kérdés megválaszolásával, egy probléma megoldásával.

Mit tesz ilyenkor az ember? Vagy fűnek-fának, ismerősöknek, barátoknak, rokonoknak elmeséli a problémáját, s természetesen mindenkinek van rá egy megoldása. Ez csak jobban összezavarja az amúgy is összezavarodott helyzetben lévő embert. Neki pont az a problémája, hogy nem látja a fától az erdőt.

Vagy, pont fordítva, magába fojtja a problémáját, bezárkózik önmagába és hagyja, hogy a problémája belülről feleméssze. Ilyenkor jön a feladás.

Hogy Veled egyik se forduljon elő, engedd meg, hogy megosszak Veled olyan tényeket, amiket nem tudtál a coachingról:

1.Bármilyen segítő eszköz nélkül is át tudsz lendülni a problémádon, ha nagyon öntudatos vagy. A coachingon való részvétellel könnyíted, gyorsítod a saját utadat.

2. Sokan azt sem tudják kik ők és hová tartanak. A coaching egy önismereti belső utazás, mely során megismered magad, az erősségeid, a gyengeségeid, meghatározod milyen az ideális (élet, pár, házasság, munkahely, akármi) számodra és így már vannak céljaid, aminek az irányába el tudsz mozdulni.

3.A coaching nem csodamódszer. Nem fogja megoldani helyetted a problémádat. Az tény, nem kényelmes embereknek való, akik várják a kész megoldásokat, olyan embereknek való, akik hajlandóak tenni a változásért. A megoldások mindig belülről születnek. Hiába mondaná meg a coach, vagy bámilyen külső segítség a megoldást, az nem a Te megoldásod lenne.

A life coach segít felgöngyölíteni a szálakat célzott kérdésekkel

A life coach nem pszichoterapeuta!

4. A coaching egy folyamat. Mivel a problémád, az elakadásod sem egyik napról a másikra keletkezett, a megoldása sem egy óra alatt történik. A nyitottságodtól, a belefektetett munkától függően 3-5 alkalmat javaslok.

5. A coaching nem egy unalmas beszélgetés, mikor unott arccal megkérdezem, „kérem meséljen magáról”. Nagyon is gyakorlatorientált, kis feladatokból áll. Lehet , hogy álomutazáson veszel részt, vagy rajzolsz, vagy együtt nézzük az orrszarvút az állatkertben, vagy tüzetesen megnézünk egy videoklipet. Nagyon érdekes dolgok történhetnek egy coaching ülés során!

6. A coaching út a szebb jövő felé. A jelennel foglalkozik, a mostani, beragadt helyzeteddel foglalkozik és a jövőbeli ideális életed felé mutat.

7. A coaching nem az unatkozó amerikai háziasszonyok módszere. Bárki számára elérhető. Egy olyan befektetés, amiből egy életen át tudsz hasznot húzni.

Miért is nem próbálod ki kötöttség nélkül? Kérj időpontot! Találkozzunk személyesen vagy telefonon és beszélgessünk. Az első, felmérő beszélgetés ingyenes!

Kérj időpontot most! https://megvaltozom.hu/kapcsolat/

Ha van olyan ismerősöd, aki nem tudta ezeket a coachingról, továbbítsd neki ezt a bejegyzést!

A life coach-ot egészséges lelkületű emberek keresik fel, akik megoldást keresnek egy problémára

Szerinted hülyeség a coaching vagy egy jó módszer egészséges embereknek?

 

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük