Lisztnélküli répatorta

Ez az egyik kedvenc édességem, liszt-és tejérzékenyként jó kis téli édesség.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 340 g főtt répa püré formájában (legalábbis összetörve vagy lereszelve)
  • 8 evőkanál méz
  • 260 g magliszt vagy darált mag (dió, mandula)
  • ½ narancs leve

Elkészítés:

A répát megfőzöm és lepürésítem vagy eleve reszelve főzöm meg, így a végén répadarabok látszanak a tortában. A tojásokat szétválasztom. A sárgájához adom a mézet és jól felhabosítom, ahogy a piskótánál szoktam. Aztán jön bele a kihűlt répapüré, a narancslé és a liszt vagy őrölt magvak. A tojás fehérjét kemény habbá verem és egy részét belekeverem a sűrű masszába lazítás céljából, a fehérje másik felét már nagyon óvatosan, nagy mozdulatokkal keverem hozzá. A 170 fokra előmelegített sütőbe teszem kb . 45-50 percre, tűpróbáig. A sütőpapírt ne felejtsük el, mert akkor nem is kell mosogatni. Szoktam normál méretű tortaként is sütni, vagy egyszerűen tepsibe öntöm és kis kockákra vágva tálalom. Nagyon finom laktózmentes tejszínhabbal vagy házi cukormentes lekvárral. Jó étvágyat!

 

Iratkozz fel a hírlevelemre és lásd másképp a világot!

Iratkozz fel és hasznos és motiváló tartalmakat olvashatsz.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

A feliratkozásommal elfogadom, hogy kezeld az adataimat. Az adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Ha tetszett, kövess a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.